Unik fotoutstilling med taktil print på Deichmann

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni. Enkelt forklart er «World Unseen» en fotoutstilling du ikke trenger å se for å oppleve. Det melder Canon.

Utstillingen inneholder arbeider fra verdenskjente fotografer og Canon-ambassadører fra hele verden. Det unike med utstillingen er at fotografiene er skrevet ut med taktil print og bildene gjøres tilgjengelig med berøring, lyd og punktskrift, slik at det også er mulig for svaksynte og blinde å oppleve de fantastiske historiene bildene formidler.

– Takket være taktil printteknologi har vi skapt en inkluderende utstilling som åpner andre sanser enn synet. Vi håper så mange som mulig tar turen innom for en helt spesiell opplevelse dagene utstillingen foregår, sier Kristine Ljøner, ansvarlig for utstillingen i Canon Norge.

I tillegg til å tilgjengeliggjøre kunst for blinde og svaksynte, vil seende få et bedre innblikk i hvordan det er å leve med nedsatt syn. Hvert bilde vil være delvis tildekket for å illustrere ulike typer synshemninger – fra grønn stær til diabetisk retinopati.

Utstillingen er åpen for publikum fra 27.– 30. juni kl. 10:00-18:00 på Deichmann i Bjørvika i Oslo.

- ANNONSE -

You might also like