Revidert nasjonalbudsjett: 300 mkr til skolebøker

Den norske regjeringen, med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap), barneminister Kjersti Toppe (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), setter av 300 mkr til skolebøker i revidert nasjonalbudsjett. Det melder NRK og Dagbladet.

– Det er utført et eksperiment mot barna våre som vi ikke vet rekkevidden av. Vi kan ikke la det skje en gang til, barna våre fortjener bedre. […] Det er mange piler som peker i feil retning. Vi skal styrke leseferdighetene, det er utrolig viktig for norske barn. Vi vil ha tilbake de fysiske lærebøkene, sier Kari Nessa Nordtun til Dagbladet.

Pengene som nå settes av i revidert nasjonalbudsjett er ment å gi 1,7 bøker i snitt per elev i hele Norge i grunnskolen.

Norske elever presterer svakere

Læringsresultatene i norsk skole går i feil retning, blant annet har norske elever lavest leselyst av alle 65 land som er med i den internasjonale leseundersøkelsen.

– Det er viktig å stille spørsmål om hvilken alder vi introduserer digitale læremidler for barna. […] Det er dramatiske tall vi ser både på lesing, matematikk og naturfag. Den utviklingen må vi snu. Vi jobber langs flere spor, sier Nessa Nordtun.

Les mer hos Two Sides.

- ANNONSE -

You might also like