Komori lanserer ny, ultrarask B2-printer

Digitalpressen J-throne 29 kommer til å endre folks oppfatninger om digitaltrykk. Det skriver Komori i en pressemelding. Media Monitor har pratet med Robert Nordesparr i Graphic Support, som er Komoris representant i Norge.

– Dette er en veldig spennende maskin for det norske markedet. J-throne 29 leverer svært høy kvalitet både på bestrøket og ubestrøket, og kan også benyttes til etikett- og emballasjeproduksjon. Fleksibiliteten maskinen gir kombinert med en hastighet på 6.000 ark i timen er høy-interessant, sier Nordesparr til Media Monitor.

Den nye J-throne 29 kommer for første gang til å bli vist fram for publikum på Drupa-messen senere i måneden.

– I det norske markedet mener jeg denne maskinen for mange er den perfekte erstatteren til eksisterende offset-produksjon, ikke minst fordi mange norske aktører ønsker å ha mulighet til å produsere alt fra bøker til brosjyrer til papirbasert emballasje i eget hus. Her får du alt-i-en, avslutter Nordesparr, som selv skal til Drupa og vise fram maskinen for norske kunder.

6.000 ark i timen

Den arkmatede digitalpressen med uv-inkjetteknologi har en utskriftshastighet på hele 6.000 ark i timen for enkelsidig utskrift. Ifølge Komori er det den raskeste utskriftshastigheten for inkjetskrivere i klassen for B2+.

”J-throne 29 leverer verdens beste ROI (Return of Investment) gjennom overveldigende hastighet og prestanda, noe som kaster om konvensjonelle oppfatninger om digitaltrykk,” skriver Komori i pressemeldingen.

Ved dobbelsidig utskrift er produktiviteten 3.000 ark i timen. Det maksimale arkformatet som kan håndteres i pressen er 585 × 750 millimeter. Printoppløsningen er på 1200 dpi.

Ingen forhåndsbehandling av papir

Digitalpressen er utrustet med Komoris egenutviklede bildeteknikk. Det nyutviklede uv-blekket gir maskinen mulighet til å trykke på et bredt spekter av medier. Selskapet trekker fram eksempler som bestrøket og ubestrøket papir, samt kartong. De ulike mediene behøver ingen forbehandling. Komori mener derfor at J-Throne passer godt for aktører med mange ulike typer av trykk, alt fra sivil-, spesial- og emballasjetrykk.

Andre arkmatede digitalpresser i Komoris portefølje er Impremia IS29s og Impremia NS40.

- ANNONSE -

You might also like