Hit flytter Merkur Gruppen

Rett før jul meldte Merkur Gruppen at de danner en ny bokgigant, og at man tar over Bokbinderiet Johnsen, AIT Grafisk og Julius & Ørenberg Bokbinderi – noe du kan lese mer om her.

Nå går man også ut med hvor man kommer til å samlokaliseres – nemlig på Langhus utenfor Oslo. Hit kommer Merkur Grafisk, Printing, Julius Ørenberg Bokbinderi, AIT Grafisk og Bokbinderiet Johnsen til å flytte inn i et moderne og miljøvennlig bygg på 10.000kvm.

10.000 kvm med bærekraft i fokus

Lokaliseringen er ikke tilfeldig valgt. Langhus ligger nemlig meget sentralt til der E18 krysser E6. Det betyr både kortere og mer effektiv transport av papir fra Sverige og Finland, samt kortere vei til ulike speditører og logistikk-huber som det finnes mange av i området Langhus-Vestby-Drøbak.

– Ut fra et bærekraft-synspunkt er plasseringen ideell for å minimere lengden på transportene, både når det gjelder råvarer inn og ferdig produkt ut. Vi kommer til å få mye kortere transporter som igjen vil gi oss lavere Co2-utslipp. I tillegg er det viktig for oss å få med Julius Ørenberg på laget i forhold til gjenbruk/reparasjon av bøker. Det er sirkulær økonomi i praksis, påpeker en entusiastisk Merkur-sjef Kjetil Sjøeng til Media Monitor.

Det nye bygget blir på hele 10.000 kvm, og også i selve bygget er det bærekraft og miljø som står i fokus. Flere løsninger er valgt for å minimere miljøavtrykket fra produksjonen. Det blir solceller på taket som skal kunne produsere opp mot 900.000 kWh i året, og varmen fra produksjonen skal benyttes til å varme opp andre deler av bygget.

– Jeg våger å stikke fram haka og påstå at vi blir Norges mest miljøvennlige grafiske bedrift i 2025. I tillegg skal det bli veldig spennende å få på plass en helt annen bredde i produkter og tjenester. Med Printing kan vi også tilby bilfoliering, utsmykning, skilt og dekor, alt levert fra samme sted, påpeker Sjøeng.

I videoen under får du et lite glimt av hvordan det nye bygget blir.

 

 

- ANNONSE -

You might also like