Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27.000 studenter og 6.600 ansatte, rommer ikke
bare en institusjon for læring – men også et virksomhetskritisk trykkeri. Det lille, men
betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon
gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft
og effektivitet. Det melder Canon.

Nina Baardseth, leder for Grafisk senter, sier UiO i Oslo huser like mange mennesker som
en middels stor by. For eksempel er det flere som henger på Blindern hver dag enn det
bor folk i hele Lillehammer.

– Det er veldig mange mennesker som er avhengige av vårt lille trykkeri. Derfor er det viktig at utstyret vi bruker er av tipp topp kvalitet, og at prosessene for arbeidsflyt og design er optimalisert. Det er nettopp det vi nå har gjort noe med – eller gjort enda bedre. Slik at Grafisk Senter kan være en mest mulig verdifull bidragsyter for UIO.

Baardseth forklarer at Universitet i Oslo lenge har vært en sentral aktør i produksjonen av kompendier, doktoravhandlinger og annen studierelevant dokumentasjon.

– Det vi ser er at selv om det meste i dag er tilgjengelig digitalt, foretrekker mange fysiske trykksaker. Noe som kanskje ikke er så rart når forskning viser at vi lærer mer av å lese på papir, påpeker Baardseth.

Skreddersydd løsning

Berte Kristensen i Canon Norge, sier de brukte mye tid på anbudet til UiO for å sikre en skreddersydd løsning for Grafisk senter.

– Grafisk senter er på mange måter et nisjetrykkeri som må tilfredsstille spesifikke behov i tillegg til at de skal kunne levere breddetjenester i høy kvalitet. Det betyr at både kvaliteten og effektiviteten må være på topp. For oss er det bevis på at Canon Norge leverer på topp når det gjelder kvalitet, løsning og service. Vi er svært glade for at vi trakk det lengste strået i anbudskonkurransen hvor den totale løsningen for UiO ble «tungen på vektskålen», sier Kristensen.

Kvalitet var et overordnet kriterium i anskaffelsesprosessen. Grafisk senter er nå modernisert med to enheter av Canon imagePRESS V1350 og en imagePRESS V800 som er selskapets toppmodeller innen digital tonerbasert trykk. Leveransen inkluderer også verktøyet PRISMAsync, som sikrer enkel overvåkning og administrasjon av produksjonen via fjernadministrasjon fra PC, Mac eller
en smarttelefon

– Canon har en meget profesjonell tilnærming til kunnskapsdeling som har vært uvurderlig for implementeringen og optimaliseringen av den nye komplette løsningen, sier Baardseth.

Leverer også trykksaker til andre

Trykkeriet på UiO er på mange måter en godt bevart hemmelighet. For selv om hovedkundebasen er studenter og ansatte, tilbyr man også trykkeritjenester på lik linje med alle andre trykkerier.

– Her trykkes alt fra bryllupsinvitasjoner, brosjyrer, roll-ups, konvolutter mm. Vi er, og skal være, et prisgunstig tilbud for hovedmålgruppen vår. Hvilket også kommer andre kunder til gode. Med de nye printerne fra Canon har vi økt både kapasiteten og kvaliteten, avslutter Baardseth.

 

You might also like