Bruk mindre tid på sosiale medier og føl deg bedre!

Lavere nivåer av nedstemthet og stress var tydlig allerede etter tre uker. Ifølge ny forskning fra Lunds Universitet i Sverige så påvirkes vårt humør negativt av bruken av sosiale medier.

– Forskjellen var overraskende stor, sier Martin Wolgast, ansvarlig forsker for studien, til den svenske avisen DN.

I studien ble deltagerne delt i tre grupper av 170 personer i alder fra 18-29. Innen studien startet spanderte deltagerne rundt to timer om dagen på sosiale medier.

Den ene gruppen fikk begrenset tid – som mest 30 minutter per dag – på sosiale medier. En annen gruppe fikk ubegrenset med tid og tilgang til sosiale medier, men uten mulighet til selv å publisere innlegg og meldinger. Den tredje gruppen fortsatte å bruke sosiale medier som vanlig uten noen begrensninger.

DN skriver at resultatet var veldig tydelig: ”De som begrenset sin bruk til 30 minutter om dagen følte seg bedre allerede etter tre uker. De rapporterte inn lavere nivåer av nedstemthet og stress samt bedre selvtillit etter testperioden. De opplevde også at konsentrasjonen ble bedre. Mer fokuserte ble også den passive gruppen, som ikke var i stand til å publisere innlegg eller meldinger.”

You might also like