Digitale investeringer snart større enn analoge

Konica Minolta skriver i en rapport om investeringsutsiktene for profesjonell print at de digitale investeringene forventes å passere de analoge investeringene i 2026. Dette baseres på en fersk analyse fra Smithers.

Grafkom Media Monitor har snakket med Produktsjef Production Printing, Morten Hegge i Konica Minolta Norge.

– Ja, trenden er tydelig: de digitale investeringene øker noe, mens investeringer i analogt utstyr forventes gå tilbake. Den trenden er nok enda sterkere i et marked som Norge der vi har færre store aktører, påpeker Hegge.

Hegge tror etterspørselen etter tonerbaserte maskiner vil være størst i mange år fremover, dette har sammenheng med blant annet størrelse på virksomhetene og printvolumene hos de ulike aktørene i Norge.

– Men vi ser absolutt en økende interesse for inkjet. Ifølge Smithers analyse er det globalt særlig innen inkjet økningen vil komme, forklarer Hegge.

Smithers mener det totale investeringsnivået fram til 2028 vil være stabilt, med en marginell nedgang. Analoge investeringer forventes minske, mens de digitale investeringene forventes øke noe – særlig innenfor inkjet-segmentet.

Graph based on Smithers’ report: The Future of Global Print Markets to 2028

 

“Det norske markedet rører på seg”

Hegge mener for øvrig at det finnes gode muligheter for leverandørene i det norske, grafiske markedet i 2024.

– Vi er positive til utviklingen i markedet i Norge. Enhetssalget har vært stabilt det siste året, og vi kommer til å oppleve vekst i print-volumene i 2024. Det norske markedet rører på seg, det er mye konsolidering og samarbeid, så det er viktig for oss å være tett på markedet, sier Hegge.

Produktsjefen nevner også at Konica Minolta inneværende år satser stort på Drupa, med en stor bredde i utstilte maskiner – både av egne produkter og fra samarbeidende leverandører.

– Vi er så klart på plass begge uker, og kommer også til å ha en norsk delegasjon med kunder nedover. Det har vi store forventninger til, avslutter Hegge.

You might also like