Boksalget: Antall titler vokser kraftig – salget holdt seg stabilt i 2023

Salget av norske skjønnlitterære bøker for voksne økte ifjor med 2,5 prosent sammenlignet med året før. Det melder Bokhandlerforeningen.

– Det er svært gledelig at norsk skjønnlitteratur står sterkt. I et lite land er det imponerende at den norske skjønnlitteraturen for voksne står så sterkt. Det vitner om at de litteraturpolitiske virkemidlene fungerer, og viser hvor viktig bokloven er, sier Bokhandlerforeningens direktør, Anne Schiøtz.

Men det ser dog ikke like lyst for alle bokgrupper. Papirbøker innen sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker hadde feks en nedgang på 3,2 prosent.

Bredden er avgjørende

Schiøtz i Bokhandlerforeningen påpeker at bredden i utvalget er avgjørende for det gode, norske bokslaget. Ifjor ble det solgt nesten 49.000 ulike titler i norske bokhandler fra mer enn 1.350 forlag. Det er nesten 10.000 flere titler enn i 2008, så man ser en kraftig økning i mindre utgivelser.

Norsk bokbransje er bred og mangfoldig. Det er helt i tråd med boklovens formål, avslutter Schiøtz.   

- ANNONSE -

You might also like