Kjøper tre selskaper – danner ny bokgigant

Merkur Grafisk tar over Bokbinderiet Johnsen, AIT Grafisk og Julius & Ørenberg Bokbinderi. Det melder selskapet på sine nettsider.

– Vi er svært glade for å lansere en løsning som sikrer videre bokproduksjon i Norge, og at vi sammen med Merkur Grafisk kan utvikle en av Europas mest effektive bokproduksjonsenheter over de neste årene, sier Nils Alfred Johnsen, daglig leder i Bokbinderiet Johnsen.

Johnsen forsikrer at man i fortsettelsen kommer til å betjene også alle andre trykkerier – akkurat som i dag.

– Gjennom den siste tiden har vi jobbet godt sammen for å avdekke markedets ønsker og behov kombinert med hva som praktisk og økonomisk kan være mulig å få til av bokproduksjon i Norge, supplerer Kjetil Sjøeng, daglig leder i Merkur Grafisk.

Sjøeng sier at Merkur har følgende hovedmål med disse grepene:

  • Samle all nødvendig kompetanse rundt bokproduksjon i ett selskap
  • Samle alt nødvendig produksjonsutstyr på ett sted
  • Samle alle fagenheter og spisskompetanse i én organisasjon

Samlokaliseres i Oslo

Planen er å samlokalisere alle selskapene i et nytt bygg sentralt nær Oslo med innflytting i løpet av 2025. Her skal også Printing AS flytte inn, som Merkur Grafisk nylig kjøpte.

– Vi ønsker å samle alle produksjonsenhetene i Merkur Gruppen under ett tak, og samlet vil Merkur Grafisk, Printing, Bokbinderiet Johnsen, AIT Grafisk og Julius & Ørenberg bokbinderi fremstå som Norges mest moderne, kompetente og komplette grafiske produksjonsenhet. Denne produksjonsenheten vil kunne levere alt av storformats-, print- og trykk-produksjoner med tilhørende ferdiggjøring innen en rekke segmenter som bøker, magasiner, retail, interiør & dekor, messer og konferanser, samt design, ombrekking, markedsportaler og integrasjoner, sier Erik Harg, daglig leder i Merkur Gruppen og Kjetil Sjøeng.

Media Monitor kommer tilbake med mer om denne saken i neste uke.

 

- ANNONSE -

You might also like