Har montert 198 paneler med et produksjonsvolum på 75.000 kWh

Da strømkrisa slo til med full kraft i 2022 satt Ellco Etikett seg ned for å se på hvordan man kunne bli mer energieffektive og klimakloke. Resultatet ble solcellepaneler, men også et helt nytt tak. Det skriver Ellco Etikett om på sine websider.

– Da vi begynte å se på panelløsninger innså vi at hele taket strengt tatt var klart for en utskifting. Så da måtte vi hente inn et tilbud til. I tillegg til at tekkinga trengte å skiftes ut, ville vi også forsikre oss om at varmetapet fra taket var så lavt som mulig. Så da la vi til et punkt om etterisolering også, forteller daglig leder Christian Egedius i Ellco Etikett.

Og på toppen av det hele ble det gamle ventilasjonsaggregatet som stod i veien byttet ut.

Christian Egedius, Ellco Etikett. Foto: Susanne A. Finnes

 

Det som startet med en ide om solpaneler på taket endte altså opp i et omfattende rehabiliteringsprosjekt – med en stor bærekraftgevinst i den andre enden.

Dekker 15 prosent av energibehovet

198 paneler ble montert på taket, noe som gir bedriften et produksjonsvolum på 75.000 kWh per år. For Ellco Etikett betyr det at det nye systemet vil stå for omtrent 15% av bedriftens årlige energibehov. Når man legger til et bedre isolert tak og et mer energieffektivt ventilasjonssystem, så er dog besparelsen enda større for bedriften.

– Med et utgangspunkt i å spare både penger og klima sitter vi i dag med en svært fremtidsrettet og bærekraftig løsning som står seg godt over mange år, konkluderer Egedius.

 

- ANNONSE -

You might also like