Sappi stenger i Tyskland, papirbruket i Belgia kan stå for tur

Sappi var ifjor nesten i mål med å selge tre av sine bruk for grafisk papir til investeringsselskapet Aurelius. Men transaksjonen ble aldri fullført pga “uoppfylte vilkår.” Nå går det i stedet mot stenging.

Sappi har nå bestemt seg for å stenge et bruk og “se over” et annet. Årsaken oppgis være global økonomisk nedgang og minsket etterspørsel etter grafisk papir.

  • Sappi stenger sitt bruk Stockstadt i Tyskland 1. kv 2024. Bruket kan produsere 220.000 tonn trefritt ubestrøket og bestrøket papir
  • Sappi vurderer også å stenge Lanaken Mill i Belgia med en produksjonskapasitet på 165.000 tonn masse og 530.000 tonn bestrøket papir. Ingen endelig beslutning er dog tatt ennå.

Sappi sier samtidig at man kommer til å satse mer på emballasje, spesialpapir, masse og biomaterial.

– Det er utfordrende tider globalt og Sappi Europe står foran en overkapasitet innen grafisk papir, noe som tvinger oss til å gjøre kostbare kommersielle driftstopp. Når kundenes lager nå minsker har det blitt svært tydelig at etterspørselen ikke kommer til å komme tilbake på gamle nivåer, sier Marco Eikelenboom ansvarlig for Sappi Europe.

- ANNONSE -

You might also like