Nå kan du se kunst printet på Arizona hos MUNCH

Med sin installasjon “I knekken” stiller Admir Batlak ut i SOLO OSLO, en utstillingsserie hvor MUNCH løfter frem unge samtidskunstnere. I arbeidet med utstillingen har Batlak pendlet mellom Edvard Munchs atelier på Ekely og Canons test- og produksjonssenter på Holmlia. Det skriver Canon.

– Canon ga meg tilgang til sin printteknologi og tilførte verdifull kompetanse rundt blekk, print og materialer. Resultatet har blitt en rekke maleriske print på vatt, PVC-folie, vliesofix og paljetter. […] Av natur blir jeg sjelden helt fornøyd, derfor er jeg svært takknemlig for tålmodigheten og den kontinuerlige entusiasmen Henning Hagelund har vist gjennom prosessen min, uttaler Batlak.

Hagelund i Canon har lang fartstid med Canons storformatprintere, og har latt seg imponere over hvordan Batlak har utfordret bruken av Canons siste Arizona-tilskudd.

– For oss i Canon er det lett å identifisere de tradisjonelle brukerne og kundegruppene våre, mens Admir har åpnet øynene våre for at det alltid finnes nye anvendelsesområder, konstaterer Hagelund.

 

Utstillingsrommet i MUNCH er 8 meter høyt, og kunstneren Admir Batlak ble derfor nødt til å tenke i større formater enn han har gjort tidligere.

 

Utstillingen som er en del av MUNCHs satsing på samtidskunst kan du se fram til 4. februar.

 

SOLO OSLO

SOLO OSLO er en serie soloutstillinger støttet av Talent Norge og Canica, og en del av MUNCHs satsing på samtidskunst. Utstillingene vises i det særegne visningsrommet i museets 10. etasje, der kunstneren Admir Batlak stiller ut frem til 4. februar 2024. Admir Batlak beveger seg i skjæringsfeltet mellom mote, skulptur og installasjon, og han eksperimenterer ofte med ulike håndverkstradisjoner. I kunstverkene hans finnes det referanser til ulike historier, sosiale bevegelser og populærkultur. Han lar ulike elementer sameksistere i kunsten, og utforsker på den måten spørsmål om smak, idealer og identitet.

Admir Batlak

Admir Batlak er født i den bosniske byen Mostar, og kom til Norge som flyktning fra krigen på Balkan da han var 11 år. Han har utdannelse som klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano, og bakgrunn både som klesdesigner og kunstner. Tidligere har han blant annet stilt ut i Galleri Riis og på Høstutstillingen, der han i 2020 ble tildelt Norske kunstforeningers debutantpris for skulpturserien “A New Tomorrow”.

- ANNONSE -

You might also like