Tok grep for å få kundene til å velge miljøvennlige alternativ

Ellco Etikett har gjennom mange år tilbudt sine kunder ulike miljøvennlige material, blant annet alternativ med resirkulert papir. Men det har til tider vært utfordrende å få kundene til å velge miljøalternativene framfor de billigste materialene.  

–  Ofte opplevde vi at det ikke var så enkelt å få kundene våre til å betale det det kostet å velge mer miljøvennlig. Ved store volum ble ekstrakostnaden såpass betydelig at det nok føltes tungt å ta den byrden for hver enkelt av våre kunder, sier Christian Egedius, daglig leder i Ellco Etikett.

Det fikk ledelsen i Ellco Etikett til å se etter andre måter å få opp andelen resirkulert papir.

– Vi endret rett og slett vårt standardmateriale til et bedre alternativ, og tok forhandlingene direkte med våre leverandører på vegne av alle våre kunder. Det førte til at vi i dag leverer 30% resirkulert papir til alle våre jobber der ikke papirkvalitet er valgt spesielt. Så langt i prosjektet har vi bytta ut én million meter vanlig papir, med et som er bedre for miljøet vårt, forklarer Egedius.

“FOTO/Photo: Susanne A.Finnes / foto@susannefinnes.no

 

Ellco Etikett-sjefen legger også til at materialendringen ikke ikke har gått på bekostning av kvaliteten på produktene og at kundene er like fornøyde med etikettene som tidligere.

Ellco Etikett er ISO 14001-sertifisert, og et av kravene er at bedriften setter seg klare miljømål. Et av målene Ellco Etikett bestemte seg for var altså å få opp andelen bærekraftig materiale.

Saken i sin helhet kan du lese her.

- ANNONSE -

You might also like