Norsk print-gründer donerer 1,25 mkr til NHH

Henrik Müller-Hansen, som står bak print-suksessen Gelato, har sammen med sin kone donert 1,25 millioner kroner til Norges Handelshøyskole (NHH). Pengene skal gå til NHH-forskere som gjør en ekstraordinær innsats i undervisningen. Det melder NHH på sine nettsider.

– Forskerne som mottar prisen vil være enere på undervisningsfeltet. Jeg er sikker på at deres faglige engasjement og driv i undervisningen gjør en forskjell for unge studenter som skal ut i arbeidslivet, enten de skal jobbe som økonomer, gründere eller ledere, sier Isabella Müller-Hansen.

Prisen er en årlig pris som skal deles ut i fem år, 250.000 kroner per år. Prisen, «Inspirational teaching award», er gitt som en donasjon og går til enkeltpersoner.

– Vi ønsker at undervisningsprisen skal bidra til et inspirerende læringsmiljø og fremragende forskningsbasert undervisning ved NHH. Forskning og ny innsikt er av liten verdi dersom den ikke pedagogisk og entusiastisk formidles videre til dem som skal bruke den, sier Henrik Müller-Hansen.

Ekteparet Müller-Hansen  er begge økonomer fra Stockholm School of Economics. Gelato, som Müller-Hansen etablerte,  er i dag en såkalt «unicorn», et selskap verdsatt til over én milliard dollar. Selskapet har hovedkontor i Oslo.

You might also like