Holmen investerer i produksjon av bokpapir

Media Monitor har i år skrevet om mange papirbruk som reduserer i produksjonskapasiteten, og/eller legger om til emballasjeproduksjon. Det finnes imidlertid også aktører som satser på grafisk finpapir: Holmen bygger om en maskin ved Bravikens Pappersbruk i Sverige. Målet med ombyggingen er todelt – Øke produksjonen av emballasje, men også utvide tilbudet av bokpapir.

– Etter investeringen kommer vi til å kunne produsere et flutingprodukt som klarer kvalitetskravene for krevende applikationer med mindre materialbruk enn dagens produkter. Vi kommer også til å kunne tilby vårt bokpapir i høyere gramvekter fra Bravikens Pappersbruk, sier Tommy Wiksand, sjef for Business Development Paper.

Investeringen er på 450 millioner kroner og ombyggingen er planlagt til høsten 2024.

You might also like