Stora Enso stenger ytterligere kapasitet

Det går knapt en måned uten at det skjer forandringer hos papirprodusentene. I mars meldte UPM at de tar ned deler av sin produksjon i Østerrike og Tyskland. Nå melder Stora Enso at man stenger en av to maskiner i Anjala i Finland.

– Nedgangen i etterspørselen på avispapir har fortsatt å akselerere og utviklingen har nå også nådd det tidligere mer stabile markedet for bokpapir. For å kunne tilby et konkurransekraftig bokpapirtilbud så planlegger vi å fokusere på den gjenværende produksjonslinjen i Anjala for å kunne fortsette å tilby våre bokpapirkunder produkter av høy kvalitet, sier Hannu Kasurinen, leder for divisjonen Packaging Materials.

Stora Enso planlegger å gjennomføre stengingen under fjerde kvartal 2023. Cirka 110 medarbeidere kommer til å bli berørt av nedleggelsen.

Bortfallet av en produksjonslinje i Anjala betyr at 250.000 tonn papir forsvinner fra markedet, og at en omsetning på ca 100 millioner euro bortfaller. Stora Enso skriver at nedleggelsen ikke påvirker selskapets operative driftsresultat i vesentlig grad.

- ANNONSE -

You might also like