Norske Skog: Ombudstvedt gir seg, produksjonsstans ved Saugbrugs

Norske Skog gjør endringer i konsernledelsen. Ut forsvinner veteranen Sven Ombudstvedt, og inn kommer 38 år gamle Tore Hansesætre. Sistnevnte er i dag konserndirektør for strategiske prosjekter og leder arbeidet med å etablere Norske Skogs emballasjevirksomhet. Det melder Finansavisen.

– Norske Skog har fått en ny hovedaksjonær og styreleder, og han har gjort sin vurdering. Det endte med at han har bedt meg om å tre til side. […] Det er ikke noe stor dramatikk i dette, og han har foreløpig ikke gitt noen lang forklaring. Det er et valg han har gjort og det er helt greit for meg. Jeg har ikke noe problem med det valget. Det er en del av premisset for den jobben jeg har, sier Ombudstvedt.

Ulykke ved Saugbrugs i Halden

Samtidig melder blant annet NRK at deler av bygningsmassen ved Saugbrugs i Halden er skadet av et stenras.

– Vi prøver å få oversikt over skadeomfanget og om det er fare for ytterligere ras, og om det kan bli ytterligere skader på bygningsmassen, sier samfunnskontakt Carsten Dybvig i Norske Skog.

Stenraset traff PM6-bygget og gjorde omfattende skader på selve bygget. 21 ansatte var på jobb når ulykken inntraff, men ingen ble skadet.

Siste: Norske Skog skriver i en børsmelding at man må regne med en “lengre produksjonsstans for den ene av de to maskinene ved fabrikken, PM6.” 

PM6 er den største av de to maskinene ved Saugbrugs, med en kapasitet på 260.000 tonn SC magasinpapir i året.

You might also like