Mindre trykkeri legger ned etter 70 (!) års drift

Tradisjonsrike R Sand Trykkeri på Jessheim legger ned etter 70 års drift. 

– Vi har klart oss brukbart fram til nå, og skulle nok klart et år eller to til. Samtidig er faren min blitt 86, og jeg ble 62 og pensjonist i desember, så da kan vi gi oss, sier Asgeir Sand til avisa Mitt Jessheim.

Bygget ble solgt til en utbygger for to år siden, og nå er også samtlige maskiner solgt videre.

– Det blir bare færre og færre trykkerier, for dataen overtar det meste. Omsetningen har gått gradvis nedover, men siden vi eide huset selv og eierne var de eneste ansatte, så har vi klart å holde hodet over vann, forklarer Sand.

R Sand Trykkeri har de siste 20 årene hatt en omsetning på mellom en og to milioner kroner. Det lille trykkeriet har blitt driftet av Asgeir Sand og hans far, Roar Sand.  Til Mitt Jessheim forteller Asgeir Sand at det fremover er fluefiske som gjelder for hans vedkommende.

- ANNONSE -

You might also like