Stora Enso: Selger ytterligere en papirfabrikk i Sverige…

Media Monitor skrev i fjor om Stora Ensos avgjørelse om å sette igang en større, strategisk salgsprosess i konsernet. Planen var å kvitte seg med fire av fem papirfabrikker.

Fabrikkene som ble lagt ut for salg var Anjala i Finland, Hylte og Nymölla i Sverige, samt Maxau i Tyskland.

Allerede i fjor ble svenske Nymölla og Maxau i Tyskland (som ble kjøpt av Lidl-konsernet) solgt. Nå selges også det svenske anlegget Hylte. Samtidig melder man at salgsprosessen rundt anlegg nr 4, Anjala i Finland, avbrytes, og at dette anlegget beholdes i konsernet.


I en separat melding la for øvrig Stora Enso denne uken fram resultatet for hele 2022. Fjoråret ble det beste året på 22 år med et operativt driftsresultat på hele 1891 millioner euro.


Stora Enso produserer årlig 245.000 tonn avispapir ved anlegget i Hylte. Ny kjøper av fabrikken er Sweden Timber, et selskap som produserer og selger trevarer til byggeindustrien og trevarehandelen.

Stora Ensos to gjenværende bruk i Langerbrugge og Anjala er lagt inn i divisjonen Packaging Materials fra nyttår, og skal supportere selskapets andre emballasjeanlegg.

“Det er gledelig at Sweden Timber kommer til å fortsette å hjelpe Hylte-anleggets papirkunder med å videreutvikle denne virksomheten. Når det gjelder anlegget i Anjala har vi kommet fram til at fordelene med å beholde anlegget i konsernet veier tyngre enn verdiene av et antatt salg, sier Seppo Parvi, CFO på Stora Enso, i en pressemelding

- ANNONSE -

You might also like