Dansk bokforlag oppgir Co2-utslippet på bokomslaget

Det danske forlaget Gads Forlag oppgir Co2-utslippet per bok på bokomslaget. Forlaget mener Co2-utslippet for en bok kan sammenlignes med sukker-innholdet i en flaske brus, og at dette er noe forbrukerne bør opplyses om. Det melder den danske, grafiske bransjeforeningen Grakom.

– Vi angir bokens klimaavtrykk fra levering av pdf og frem til ferdige bøker levert til våre lagre i Haslev. Det inkluderer CO2-utslipp fra all råvareproduksjon: papir, innpakningspapir, farge, lim og printere, bokbindere og leverandører av energiforbruk, samt alle andre indirekte utslipp fra andre parter, inkludert transport av materialer til og fra produsenter, sier Gads produksjonssjef Bo Borum.

Klimaavtrykket blir beregnet ved hjelp av ClimateCalc.

- ANNONSE -

You might also like