Sverige gjør en kjempesatsing på lærebøker i skolen

I 2015 gjorde man i Sverige en stor satsing på “barns digitale kompetanse.” Papirbøkene ble ofret til fordel for ipads og andre digitale læremidler. 

Nå sier den nye skoleminsteren Lotta Edholm at reformen gikk altfor langt. Regjeringen i Sverige snur og planlegger å legge 500 mkr per år på lærebøker i skolen.

– Barn sitter med skjerm store deler av dagen. De beveger mindre på seg, leser mindre og bruker penn og papir mindre, samtidig som bøker blir mer og mer fraværende i skolen. […] Vi gjør nå det motsatte: Vi gjør den største satsingen på lærebøker i moderne tid, på mer enn en halv milliard kroner per år, med et mål om en lærebok per barn og emne. Vi vet fra forskningen at man får en dypere forståelse når man leser en bok, sammenlignet med skjerm, sier Edholm till Svenska Dagbladet.

Les hele saken hos Two Sides Nordics.

- ANNONSE -

You might also like