Gyldendal søker designansvarlig bøker (voksen litteratur)

Gyldendal Litteratur jobber med noen av de fremste forfatterne i både inn- og utland. Vi elsker å skape leseglede gjennom fantastiske bøker som opplyser, inspirerer, berører og byr på en virkelighetsflukt.

Som designansvarlig for voksen litteratur vil du få mulighet til å forme det visuelle uttrykket på våre bøker og store forfatterskap. Stillingen inngår i kommersiell avdeling og rapporterer til kommersiell direktør.

Du vil jobbe tett med de ulike redaksjonene, redaktører, forfattere og med salg- og markedsavdelingen. Du vil også jobbe med et bredt eksternt nettverk av designere og illustratører. Stillingen krever at du har god oversikt over hver enkelt redaksjons utgivelsesliste og kan koordinere designprosessene for de ulike redaksjonene på en effektiv og systematisk måte.

Dine oppgaver blir å lage skisser og gode bestillinger til eksterne designere og illustratører, og inngå samarbeid med eksterne miljøer. Du må være en god og tydelig bestiller ut til våre samarbeidspartnere og gi brifer som legger grunnlaget for at de lykkes med å lage treffsikre og gode omslag. Du vil jobbe med skisser til tekniske opplysninger. Din fagkunnskap og pedagogiske tilnærming til metode er viktig i jobben. Du må tørre å overraske med valg av illustrasjoner og skisser på hvordan en bok skal se ut.

Vi søker deg som

  • har høyere relevant utdannelse med spesialisering innen design og illustrasjon
  • har erfaring fra lignende stilling og er vant til å jobbe med designprosesser
  • har god kunnskap i Adobe-programmene: InDesign, Photoshop og Illustrator
  • har god målgruppeforståelse og er opptatt av innsikt for å treffe med kommunikasjonen og rett budskap
  • har gode samarbeidsegenskaper
  • er strukturert og vant til å jobbe med tidsfrister og trives med høyt arbeidstempo
  • handlekraftig, men samtidig tålmodig i prosesser som krever det lille ekstra

Å jobbe i Gyldendal er meningsfylt og utviklende. Vi er opptatt av samarbeid, deling, tillit og fleksible arbeidsformer og har som mål å være en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass. Vi kan tilby en spennende stilling i et forlagshus i utvikling, med solid økonomi og stor samfunnsmessig betydning. Vi har gode velferdsordninger, som blant annet jevnlige kompetansedager, treningstilbud og unike lokaler sentralt i Oslo med egen barista og flott kantine.

Les hele annonsen her.

You might also like