Fire forlag slår seg sammen

Dreyer, Pax, Press og Spartacus etablerer et  nytt, felles forlagshus. Gyldendal blir med som medeier og kommer til å eie 50,1 prosent. Det melder Bok365.

– Det er en modell for mangfold og vekst. Med Gyldendal på laget får vi en langsiktig eier inn, og får et slags vern mot hva som har skjedd med andre små og mellomstore forlag: at de blir kjøpt opp eller går overende og forsvinner, sier Håkon Harket.

Harket skal lede det nye forlagshuset som får navnet “Forente forlag.” De fire forlagene skal flytte sammen og kommer til å nyte godt av felles eierskap, styre og administrasjon, men videreutvikles som selvstendige varemerker med samme navn som i dag.

– Hver for oss har forlag av vår størrelse ikke ressurser til å utnytte mulighetene som ligger der i dag fullt og helt. Med Gyldendal på laget får vi mulighet til å gjøre en helhjertet digital satsing, styrke den kommersielle kraften og sørge for god sekundærutnyttelse av allerede investert kapital. I forlagene våre ligger det mye backlist av verdi, hvor vi kan digitalisere utgivelseslisten og produsere for lyd, sier Harket til Bok365.

You might also like