Åpen: Kraftig inkassoøkning – “tøff høst i møte”

Nye tall fra Kredinor viser en kraftig økning i antall inkassosaker blant norske bedrifter. Det melder nettavisen salg24.no.

Antall inkassosaker økte med 10 prosent i første halvår i år, og selve inkassogjelden økte med hele 50 prosent.

– Vi ser en urovekkende utvikling for norske bedrifter i tallene våre. Mens inkassosakene faller for privatpersoner første halvår, er det en kraftig økning for bedrifter. Det er spesielt strømregningene bedriftene sliter med å betale, og som dermed går til inkasso, sier administrerende direktør i Kredinor, Klaus-Anders Nysteen.

“Tøff høst i møte”

Nysteen i Kredinor peker altså spesielt på inkassogjeld knyttet til energikrav. Denne delen av gjelden økte med hele 62,1 prosent i første halvår.

– Inkassogjelden blant bedrifter er nå høyere enn toppåret før pandemien. Det står i sterk kontrast til gjeldsutviklingen for privatpersoner, som har falt betydelig. Tallene tyder på at mange bedrifter går en tøff høst i møte, sier Nysteen til salg24.no.

You might also like