Ekstra: Kjøper opp bransjekollega og utfordrer markedet for hardcover

LOS Digital i Larvik kjøper alle aksjene i Renessanse Media AS. Sistnevntes trykkeri og bokbinderi flyttes til Larvik, der LOS etablerer et “større bokbinderi med fokus på hardcover, softcover og spiraliserte produkter.” Det melder LOS Digital i en pressemelding.

– LOS Digital har de senere år utviklet seg til å bli en av de største digitaltrykkeriene i Skandinavia, og har satset stort på eskeproduksjon og bokproduksjon for to år siden. Å få med Renessanse Media på laget er vi svært stolte over. De har en stor kunnskap om bokproduksjon og førtrykk, og dette vil passe perfekt inn i profilen LOS Digital har, sier daglig leder i LOS Digital, Eirik Andersen.

Til Media Monitor sier Andersen at LOS Digital nå får en fullverdig hardcover produksjonslinje, som passer fint for opplag opp til 2-3000 bøker.

– Sammen med utstyret Renessanse Media har får vi en fullverdig løsning med både PUR-limte bøker, trådheftede bøker og LayFlat bøker. Med våre lakk og folieringsløsninger, sammen med spesial effekter fra Scodix, kan vi lage alt fra romaner til utrolig flotte praktbøker, sier Andersen til Media Monitor.

Løsningene LOS Digital har fra tidligere er fra DigiBook i Tyskland/Sveits; MitaCase, MitaBook og MitaBlock. Disse maskinene leverer bøker i en hastighet på opptil 350 bøker pr time. Andersen understreker fordelen LOS Digital nå får ved å kunne utføre så mange oppgaver under samme tak.

– Alle prosesser fra førtrykk, trykk, foliering, lakk og preg, til innbinding foregår under samme tak, påpeker Andersen.

Har sett etter en partner

Trond Torstensen, daglig leder i Renessanse Media, sier i pressemeldingen at man har vært på jakt etter en partner en god stund, og at man er veldig fornøyd med at det ble LOS Digital.

– Vi har de seneste årene ønsket flere ben å stå på, men har innsett at det krevde større økonomiske muskler for å lykkes. Vi valgte derfor å ta kontakt med de i bransjen vi så opp til og som vi kunne passe inn hos. Vi er derfor stolte over å kunne meddele at vi blir en del av LOS Digital. Alle ansatte i Renessanse Media får tilbud om å være med videre hos LOS Digital, sier Torstensen.

Produksjonen blir altså flyttet til Larvik, men design, repro og sideproduksjon vil fortsette fra Lierskogen.

Renessanse Media hadde i 2021 en omsetning på 20,7 mkr og et driftsresultat på 2,5 mkr. Det finnes foreløpig ikke 2021-tall for LOS Digital i Brønnøysund, men omsetningen i 2020 lå på 73,3 mkr, og i 2019 på 93,4 mkr. 

You might also like