Åpen: Prisen på trykkplater videre opp

Agfa melder at selskapet setter opp prisen på offset-plater ”med en tosiffrig økning.” Prisøkningen gjelder fra 1. juli 2022.

Siden 2. kvartal i fjor har Agfa gjennomført kvartalsvise prisøkninger og tilleggsavgifter for å kompensere for den betydelige kostandsøkningen selskapet har opplevd når det gjelder råvarer, logistikk, energi, emballasjematerial og arbeidskraft, skriver selskapet i en melding.

Til tross for et effektiviseringsprogram og tidligere prisøkninger, mener selskapet at det ikke er noen vei utenom ytterligere en prisøkning. Derfor annonserer man nå altså en økning fra og med 1. juli.

– Vi fortsetter å ha ikke bare historisk høye kostnader for råvarer, logistikk og energi, men opplever også en veldig uforutsigbar tilgang på noen av våre viktigste råvarer. For å drive en stabil virksomhet og for å kunne garantere leveransene til våre kunder, samt fortsette å tilby innovative produkter og kvalitetsservice, har vi ikke noe annet alternativ enn å øke grunnprisene på våre offsetplater, sier Frederik Dehing, Vice President Sales for Offset Solutions på Agfa.

- ANNONSE -

You might also like