Åpen: Ny AccurioLabel skal ta opp kampen om de store volumene

Konica Minolta meldte nylig om 1000 solgte maskiner i Europa av AccurioLabel-serien, noe du kan lese mer om her. Og nå er det allerede klart med neste etikett-nyhet fra selskapet; AccurioLabel 400, en helt ny 4-fargers toppmodell i etikettsegmentet. Det melder Konica Minolta i en pressemelding.

Når AccurioLabel-serien ble introdusert i 2015 siktet man seg primært inn mot små og mellomstore produksjoner. Med AccurioLabel 400 er målet åpenbart å vekke interesse også hos bedrifter med større produksjoner.

– Med denne pressen retter vi oss mot mellomstore og store volumer. Digitaliseringen av etikettmarkedet vil fortsette å øke med tosifret vekst årlig, så mulighetene er virkelig til stede. Vi beregner at det finnes over 3.000 mellomstore og store etikettprodusenter og føler oss sikre på at mange av dem vil være interesserte i AccurioLabel 400, sa Carsten Bamberg, forretningsutviklingssjef i Konica Minolta Business Solutions Europe, under lanseringen nylig i Madrid.

 

Kan fås med hvit toner

Den nye toppmodellen kan fås med hvit toner, noe som åpner for en del  nye muligheter, ifølge Konica Minolta.

– Vi kan trykke på mange materialer som andre ikke klarer, og nå får vi også en femte farge, hvit, og det åpner for nye muligheter. Betegnelsen 400 representerer hastigheten på maskinen. Vi kan kjøre opp til rett under 40 meter i minuttet når vi kjører CMYK og 20 meter i minuttet når vi legger til hvit. Pressen har en oppløsning på 1.200 dpi (motsvarende 2.600dpi) og håndterer banebredder på 250 eller 330 millimeter, forteller Bamberg.

Den nye 400-modellen kan produsere opp til 100.000 meter per måned, selv om man anbefaler å starte med ca halvparten av dette. For å håndtere denne mengden er maskinen utstyrt med et ekstra tonermagasin.

Utviklingen har skjedd i nært samarbeid med danske Grafiske Maskinfabrik (GM). AccurioLabel 400 er salgsklar i første kvartal 2023.

Konica Minolta hevder at man per i dag har 26 prosent av markedet for digitale etikettpresser.

 

- ANNONSE -

You might also like