Åpen: Gir bort sine trykkerier i Russland

Amedia gir bort sine fire heleide trykkerier i Russland til fredsprisvinner Dmitrij Muratov. Det melder selskapet i en pressemelding.

Media Monitor skrev for noen uker siden om at Amedia ønsket å selge sine trykkerier i Russland etter Russlands invasjon av Ukrainia, noe du kan lese om her. Nå velger man altså å gi dem bort.

– Med det vi nå er vitne til fra myndighetene i Russlands side i Ukraina, er det umulig for Amedia å fortsette driften av trykkerivirksomheten i landet, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia.

Muratov driver den uavhengige avisen Novaja Gazeta, som nylig annonserte at man stanset all publisering på grunn av pressesensuren i landet. Amedia overfører all kontroll over Amedias trykkerier til Muratov, som vil “utøve alle aksjonærrettigheter etter eget skjønn og ha full kontroll over den daglige driften,” skriver Kampanje.

– Vi i Novaja Gazeta tar imot denne fantastiske ressursen med stor takknemlighet. Dette vil støtte fri meningsformidling, og overskuddet vil også gå til det. Uavhengige medier er motgiften mot krig. Vi skal ta vare på den åpne trykkerivirksomheten og de ansatte, sier Muratov i en kommentar.

Amedia har også en eierandel i ytterligere to trykkerier, og jobber med å også komme seg ut av dette eierskapet. Midlene fra et eventuelt fremtidig salg vil gå til å støtte uavhengige mediers arbeid i Russland.

- ANNONSE -

You might also like