Åpen: Canon lanserer neste generasjons imagePRESS

Stort fokus på automatisering og å frigjøre tid for operatøren.

Under eventet Make IT i Canons Showroom i Poing utenfor München tidligere denne uka lanserte Canon en helt ny generasjon av Canons produksjonsmaskin ImagePRESS. Media Monitor/Branschkoll var på plass for å se nærmere på lanseringen.

ImagePRESS V1000 er en arkmatet digital trykpresse som klarer trykk i høy hastighet ikke bare på papir men også på andre spesialmaterial som kundene til den grafiske bransjen i dag stadig mer etterspør.

Under eventet i Poing fortalte Canon om den nye teknikken for å overføre og fiksere fargen på papiret som gjør at man kan beholde hastigheten på 100 sider per minutt uansett om man trykker på et 150-grams papir eller et tykkere syntetisk material. Når det gjelder papir kan man håndtere alt fra 52 og opp til 400 gram.

Det var stor interesse for Canons nye produksjonsmaskin. Matteus Celinski fra Canon Sverige viser fram de nye funksjonene.

1,3 meter lange banners

Canon har også utviklet en ny matefunksjon som gjør at maskinen kan håndtere å trykke banners med en lengde på opp til 1,3 meter – til og med dobbelsidig om man ønsker.

På demonstrasjonen i München ble det sagt at maskinen skal være i stand til å gå åtte timer uten at operatøren behøver gripe inn. Det finnes mange valgmuligheter mellom å kjøre store opplag på et effektivt sett blandet med mindre spesialjobber.

Fokus på automatisering

Maskinen har også en innebygd spektrofotometer som automatisk kalibrerer rett fargeprofil.

Tilvalg som Sensing Unit oppdager automatisk utskrifter som ikke matcher ordrens registrerings- og fargeinnstilling og som dermed justerer kontinuerlig innstillingene slik at trykket blir helt identisk.

All feedback fra maskinen til operatøren kan sendes i en app i telefonen om man er opptatt med andre arbeidsoppgaver.

– På så sett frigjør vi operatørstid for våre kunder og deres ekspertkunnskaper kan i stedet brukes for å skape merverdi for kundene og utvikle virksomheten i nye retninger, kommenterer Matteus Celinski på Canon.

ImagePRESS V1000 er full av ny teknologi fra Canon og med lanseringen viser Canon at det finnes en fortsatt stor tro på tonertrykk som et fleksibelt og kostnadseffektivt alternativ for alle trykkerier som har en stor variasjon i sine trykkoppdrag.

Nye imagePRESS V1000-serien kommer for salg hos Canon og akkrediterte partnere fra juni 2022.

- ANNONSE -

You might also like