Åpen: Bookmark kjøper Co2-kompensasjon av Grafkom

Grafkom har inngått en avtale med svenske Bookmark Förlag for Co2-kompensasjon av over 700.00 bøker for 2022. Bookmark Förlag Co2-kompenserer gjennom Carbon Balanced Paper-prosjektet, som Grafkom representerer i Norden.

– Det å få med et stort forlag som Bookmark er såklart veldig positivt for oss, sier Magnus Thorkildsen i Grafkom. Gjennom Carbon Balanced Paper hjelper Grafkom bedrifter langs hele den grafiske verdikjeden med å kompensere for sine utslipp. Selve kompensasjonen går gjennom World Land Trust, en global organisasjon som jobber med å beskytte regnskog.

– Vi tror og håper at enda flere i bransjen gjør som Bookmark og setter miljø og klima på agendaen, sier Thorkildsen.

Gjennom Carbon Balanced Paper er Bookmark med og verner truet regnskog i Vietnam, Ecuador og Mexiko. Gjennom skogvernet sørger man for at all Co2 som trærne lagrer ikke slippes ut i atmosfæren, samtidig som man bidrar til å redde flere utrydningstruede dyrearter, skriver Bookmark i en pressemelding.

– Klimaspørsmålet og miljø generelt er noe som angår alle, fra konsument til produsent, sier Claes Ericson, forlagssjef på Bookmark Förlag. Vi er alle en del av problemet, derfor må vi alle også forsøke å være en del av løsningen. Vi har også en dialog med trykkerier og andre partnere om pågående forbedringsmuligheter utfra et miljøsynspunkt.

2022 er fjerde år på rad Bookmark Co2-kompenserer for hele virksomheten ved forlaget.

PS: Grafkom står også bak nyhetsbrevet som du leser nå.

- ANNONSE -

You might also like