“For mye digitalisering i skolen – mye ulovlig kopiering”

Digitaliseringen av læremidler i skolen blir mer og mer diskutert i mediene. Nok engang slår lærere alarm om mangel på papirbøker og ulovlig kopiering. Det melder NRK.

– Både vi og elevene savner fysiske bøker hvor du kan bla opp og finne informasjon. I stedet må vi håndtere et konglomerat av nettsider som vi ikke vet om holder mål. […] Endringen er dramatisk. Du går på jobb og har ikke et godt nok verktøy til å undervise elevene dine, sier Marianne Homestad, kontaktlærer på Grim skole i Kristiansand.

Lærerne peker på både mangel på lærebøker, men også at de få bøker som finnes ofte er veldig gamle. Utdaterte lærebøker ble ikke erstattet med nye da den nye læreplanen kom i 2020.

“Mye ulovlig kopiering”

Lærerne i Kristiansand innrømmer at det blir mye ulovlig kopiering for å bøte på problemene med manglende lærebøker.

– Vi står mye på kopirommet med litt vondt i magen fordi vi vet at vi gjør noe som er ulovlig, sier Homestad.

Kontaktlærer Monica Angell Sønsterudbråten peker på at innholdet i lærebøkene er tilpasset elevenes alder. Hvilke treff man får opp på Google er mer tilfeldig.

– Det er ikke bare å søke opp på nettet og tenke at innholdet passer noen som går på ungdomsskolen, sier Angell Sønsterudbråten.

10 millioner til nye læremidler

Rune Heggdal, kommunalsjef for skole i Kristiansand kommune, sier til NRK at man har øremerket 10 mkr til nye digitale læremidler og bøker.

– Det digitale er kjempeviktig nå som vi bruker nye læreplaner, men vi har ingen plan om at alt skal være digitalt. Vi må finne en god balanse mellom det digitale og det analoge, sier Heggdal.

Les hele saken her.

- ANNONSE -

You might also like