Bærekraft og miljø i fokus på Print Next

Bærekraft og miljø er på agendaen i alle kanaler, overalt. Print Next, som ble arrangert 28. oktober, i Stockholm var ikke noe unntak.

På Print Next ble miljøperspektivet diskutert med utgangspunkt i hvordan tre helt ulike bransjeaktører ser på utfordringene knyttet til miljø og bærekraft overfor kunder, ansatte og leverandører.

Roy Jensrud, miljøansvarlig og produksjonssjef i Cappelen Damm, fortalte om forlagets arbeid med miljø, og hvilke krav de stiller til sine trykkleverandører. Jensrud påpekte i sitt innlegg at det første, og viktigste steget alle må jobbe med, er å redusere egne utslipp så langt det går. Deretter kan man også velge å kompensere, noe Cappelen Damm blant annet gjør gjennom Trefadder og Carbon Balanced Paper.

– Mitt råd til alle i dag er å komme igang. Start i dag med noe som er enkelt å komme igang med. Egne utslipp Scope 1 og 2 er for eksempel en veldig enkel måte å starte med, sa Jensrud på Print Next.

“Vi trenger mer standardisering”

Håvard Grjotheim, konsernsjef i Scandbook, fortalte at hans forlag nå jobber med et opplegg der man skal kompensere for Scope 1-2-3, det vil si at man også inkluderer papiret og andre innsatsfaktorer i produksjonen.

– Vi har jobbet mye med å redusere våre utslipp, og har her blant annet hatt hjelp av ClimateCalc. Men det er generelt sett en frustrasjon over at det per nå ikke finnes gode standarder som gjelder for bransjen innen miljøfeltet. Dette må på plass framover, alle kan ikke gjøre dette på ulike sett. Vi må ha bransjestandarder, påpekte Grjotheim.

You might also like