Kagge Forlag solgt til Danmark

Nok en transaksjon er gjennomført i forlagsbransjen. Denne gang er det Kagge Forlag som er solgt til danske Politiken. Det melder VG.

JP/Politikens Forlag kjøper 70 prosent av Kagge forlag. Med på kjøpet følger også 70 prosent av J.M. Stenersens forlag, som var heleid av Kagge Forlag.

– Jeg har tenkt på Kagge Forlag natt og dag i 25 år. Jeg elsker jobben min, digger kollegaene mine og er glad i forfatterne. Men den siste tiden har jeg tenkt at jeg bør trappe ned om få år. Det er en tid for alt, sier Erling Kagge til VG.

Nå er Cappelen Damm eid av danske Egmont, Strawberry er eid 70 prosent av svenske Bonnier, og danske Politiken tar altså over Kagge Forlag.

– Jeg håper og tror at forlag som Gyldendal og Aschehoug forblir norskeide. Det er viktig for norsk kulturliv og samfunnet generelt med store norskeide institusjoner, sier Kagge og legger til at han finner det uproblematisk at Politiken tar over hans forlag.

- ANNONSE -

You might also like