Komori lanserer sitt flaggskip med Landa-teknologi – han skal selge den i Norge

Komori har nå startet salget av sitt flaggskip – Impremia NS40. Maskinen er en 70/100-presse med nano-teknologi fra Landa. I Norge er det Graphic Support som er agent for den nye maskinen og også for 50/70-maskinen IS29.

Impremia NS40 skulle egentlig vært lansert på Drupa i fjor, men pandemien satt en effektiv stopp for det. Nå er imidlertid flaggskipet lansert og salget er i gang.

Komori-agent i Norge, Robert Nordesparr i Graphic Support, mener NS40 er et alternativ for trykkerier som idag trykker offset 70/100.

– Impremia NS40 er ingen billig maskin. Men jeg vil påstå at dette er det fremste du kan få innen trykkteknologi i dag, med nano-teknologi fra Landa. NS40 er absolutt et alternativ for alle som kjører 70/100 i offset i dag. Med denne maskinen kan man kjøre variablel data og ersattte både eksisterende offset og digital-kapasitet hos trykkeriet, sier Nordesparr til Media Monitor.

Maskinen koster en del mer enn en tradisjonell offsetpresse men man slipper alt utstyr som CTP og innkjøp av plater. En typisk kunde er et trykkeri som har både offset i 70×100, samt mye digitaltrykk.

– Du kan kjøre alt i den her maskinen – både offsetopplag og alle mindre jobber, sier Nordesparr.

Har også et alternativ for 50/70

Nordesparr trekker også fram Komoris IS29 som en svært aktuell maskin for det norske markedet.

– Dette er en maskin i 50/70-segmentet som for eksempel konkurrerer med HP Indigo, men med en annen forretningsmodell, sier Nordesparr.

Han peker særskilt på det faktum at hverken NS40 eller IS29 kommer med noen klikkavgift og mener at det er først når man tar bort klikkavgiftene som man kan begynne å erstatte offset på alvor.

– Også IS29 er aktuell som erstatter for mange eksisterende offset-maskiner i Norge. Dette er en maskin som har solgt veldig godt i Europa, og som er tilpasset fremtidens grafiske marked der variablel data og short runs blir mer og mer dominerende. Den erstatter ikke bare offsetpresser men også personal som man ikke behøver like mye av, sier Nordesparr.

Komoris service i Norge utgår fra Nederland og normalt er det kun behov for ett besøk per år for en maskin.

Graphic Support tok over agenturet for Komori i Norge for et drøyt år siden etter konkursen i Coloro.

You might also like