Konica Minolta lanserer kompakt emballasjeprinter

Konica Minolta lanserar en ny bläckstråleskrivare för well- och kartongförpackningar. PKG-675i ska göra det möjligt att matcha trenden mot mer skräddarsydda utskrifter för well- och kartongförpackningar. Bland annat så behövs detta för att serva den snabbt växande e-handeln, skriver man i ett meddelande.


Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.

Skrivaren är anpassad för små upplagor av för exempelvis mat, där förpackningen krävs för att skydda produkten. Skrivaren levereras med en Caldera RIP och använder vattenbaserad bläck som är FDA-godkänd för indirekt matkontakt.

Enligt Smithers är den globala marknaden för e-handelsförpackningar värd mer än 49 miljarder dollar 2020, och cirka 80 procent av det värdet är för wellförpackningar.

Tillväxten av e-handel är en av de definierande trenderna inom förpackningsindustrin framöver, och detta kommer att få stor inverkan för wellpapps-förpackningssektorn. I synnerhet måste den kunna reagera snabbt och utveckla e-handelsspecifika förpackningslösningar som riktas mot postdistributionens inneboende utmaningar snarare än detaljhandelns. Behovet av editioner och personifiering ökar också.

- ANNONSE -

You might also like