Starter å resirkulere restpapir fra etiketter

Ellco Etikett, Salatmestern og UPM Raflatac samarbeider om å resirkulere restpapiret etter etiketteringen. Salatmestern slo nemlig til på direkten når Ellco Etikett tipset om at UPM Raflatec skulle utvide sin returordning for etikett-bakpapir til Norge.

– Vi ble med på dette fordi vi ønsker å være en grønn bedrift. Målsetningen er å bli miljøsertifisert. […] I 2020 samlet vi opp over åtte tonn bakpapir, som nå har gått rett til resirkulering, og ikke til forbrenning, sier Svein Trudvold, innkjøpsleder i Salatmestern.

UPM Raflatac kaller ordningen for RafCycle. I Europa alene henter selskapet inn rundt 10.000 tonn med silikonpapir for resirkulering årlig. Dette er imidlertid bare en liten del av restpapiret. Det aller meste går til forbrenning eller rett på søppeldynga.

– Bakpapiret lagres i store palleesker i tiden mellom UPM Raflatacs halvårlige opphentinger. Ordningen krever med andre ord litt lagringsplass, men fordelene veier opp for ulempene, mener Trudvold i Salatmestern.

Salatmestern betaler opp mot 2000 kr per tonn for å kvitte seg med restavfallet, mens returen av bakpapiret til UPM Raflatac koster langt mindre, rundt 300 kr per tonn.

- ANNONSE -

You might also like