Investerer i omfattende robotisering til ferdiggjøringen

RobotNorge leverer komplett robotcelle for palletering av bunter til trykkeri.

RobotNorge leverer komplett robotcelle for palletering av bunter i produksjonen hos Ålgård Offset. Det melder RobotNorge og ABB i en felles pressemelding.

– Det hele startet i slutten av 2019 da vi trykket en jubileumsbok for ABB. Med roboter som en del av innholdet fikk vi en ide om å få til prosjektet lokalt. Vi tok kontakt med RobotNorge i nabobyen Klepp. Etter noen møter besluttet vi å gjennomføre prosjektet. Teamet deres er kompetente og vi har i samarbeid kommet frem til en robotcelleløsning som kan ha et internasjonalt potensial i trykkeribransjen, sier Gaute Jakobsen, driftssjef hos Ålgård Offset.

Jakobsen forteller til Media Monitor at Ålgård allerede i lang tid har hatt en viss form for robotisering på rotasjonene, men at den nye løsningen fra RobotNorge/ABB er spesiallaget for ferdiggjøringen og har en helt annen hurtighet og dimensjon.

“Et helsebringende tiltak”

Robotløsningen gir bedre effektivitet, men Jakobsen fremhever også de helsemessige effektene for de ansatte.

– Tidligere ble operasjonen gjort manuelt. Roborcellen blir derfor helsebringende og positiv for våre ansatte, som får nye oppgaver internt, påpeker Jakobsen.

Prosjektet har fått støtte fra Innovasjon Norge. RobotNorge er eneforhandler av ABB-roboter i Norge.

- ANNONSE -

You might also like