21grams solgt til europeisk aktør

21grams – som er store innen fysiske og digitale distribusjonstjenester i Norden – får ny eier. Det er Unifiedpost Group som er børsnotert i Belgia som kjøper svenske 21grams. Nå er målet ytterligere vekst.

Selgeren er svenske Priveq Investment (40%) og Pulsen-konsernet, samt ledelsen i 21grams.

Salgssummen oppgis å være 350 millioner kroner og vurderingen ble gjort til 7,5 ganger Ebitda i 2020, ifølge Bloomberg. Betalingen gjøres opp med 93 prosent i kontanter og sju prosent i aksjer.

– 21grams ledelse er glade over at vår nye eier Unifiedpost Group har en sterk vekstambisjon som gjør at vi kan fortsette å ta neste steg på vår reise, sier Stefan Blomqvist, CEO i 21grams i en kommentar.

Unifiedpost Group har en lignende virksomhet i Europa og går med kjøpet av 21grams nå altså også inn på det nordiske markedet.

– Vi undersøkte også finansielle kjøpere, men det føles bra å lande en indsutirell aktør med så mange åpenbare synergier, sier Stefan Blomqvist til Di Digital.

Den norske delen av 21grams omsatte i 2019 for 15,5 millioner kroner, mens 21grams Sverige hadde en omsetning på over 700 millioner svenske kroner.

Media Monitor skrev nylig om hvordan grafiske selskap kan spare porto ved å benytte seg av aktører som 21grams. Les artikkelen her.

- ANNONSE -

You might also like