Svenske Bonnier kjøper Strawberry

Den svenske bokforlagsgiganten Bonnier Books kjøper 70 prosent av Petter Stordalens norske forlag Strawberry Publishing. Det melder VG.

VG erfarer at kjøpssummen ligger på rundt 250 millioner kroner, noe som gjør kjøpet til det dyreste forlagskjøpet i Norden noensinne.

– Bokbransjen er midt i store omveltninger, og hvis vi skal fortsette å være raske og offensive og samtidig rigge oss digitalt, må vi styrke forlaget både økonomisk og strukturelt, skriver Stordalen i en melding.

Ifølge VG var også lydbokforlaget Storytel med i kampen om Strawberry. Stordalen solgte tidligere i år Strawberry i Sverige og Danmark til nettopp Bonnier Books.

– Dialogen har vært aktiv siden april. Vi fikk et godt forhold i forbindelse med salget av Strawberry i Sverige og Danmark, samtidig som vi helt klart ser verdien av å kunne bli et enda sterkere forlag med Bonnier på laget, sier administrerende direktør Alexander Henriksen i Strawberry Publishing.

Bonnier eier allerede 50 prosent i Cappelen Damm, men presiserer i en pressemelding at kjøpet av Strawberry har skjedd helt uten medvirkning fra Cappelen Damm og at det ikke blir noen samordning mellom de to forlagene.

Strawberry Publishing-konsernet hadde i fjor en totalomsetning på over 100 millioner kroner. Stordalen vil eie 13 prosent av selskapet etter at Bonnier Books overtar som majoritetseier.

- ANNONSE -

You might also like