Lesertallene for magasin ytterligere ned

Lesertallene for magasin faller ytterligere under corona-epidemien, det viser ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) gjengitt av Medier24.

Samlet sett er nedgangen på 7,5 prosent i utvalget der 62 titler inngår. Ca. 2/3 går tilbake og ca 1/3 av titlene øker sine lesertall.

– En forklaring på den totale nedgangen kan være at det har vært mindre deling av blader og magasiner mellom privatpersoner i forsøk på å begrense smitterisikoen. Vi vet fra tidligere målinger at magasinene ofte har flere lesere per eksemplar, sier administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey.

Totalen er ned, men en god del titler øker

Selv om totalen går ned, så er det likevel godt med eksempler på magasin som øker. Blader som På TV, Dine Penger, Illustrert Vitenskap, Lev Landlig, Traktor, iForm og Norsk Landbruk vokser under pandemien.

– Bladene som øker gjenspeiler trendene vi ser i samfunnet ellers, spesielt under pandemien hvor det har vært økt fokus på blant annet personlig økonomi, mat, hjem og interiør og fritid og helse, sier Øgrey.

MBLs lesertall presenteres to ganger per år, vanligvis i februar/mars og i september. Lesertallene måles med konsumentintervjuer. Du kan fordype deg i alle lesertall her.

- ANNONSE -

You might also like