Antimikrobiell overflatebehandling – også for digitale skjermer

Media Monitor har tidigere skrevet om antimikrobiell trykklakk, som dreper bakterier og virus på trykksaker. Det finnes imidlertid også en motsvarighet for digital signage.

Les mer: Ny trykklakk hindrer bakteriespredning på trykksaker

Den antimikrobielle overflatebehandlingen er utviklet av det irske selskapet Kastus og brukes blant annet av svenske Zeta Display som også er en stor aktør i Norge innen digital sigange.

Teknikken dreper så godt som alle bakterier og sopp, inklusive antibiotikaresistente superbakterier som MRSA og E. coli. Nå er det tenkt at denne overflateteknikken skal tas i bruk på pekeskjermer som deles av flere brukere.

– Vi er i startgropen for å distribuere denne løsningen globalt noe som vil gjøre det mulig for handelen, kontor og andre offentlige plasser å redusere risken for at medarbeidere og besøkere skal smittes av virus og bakterier. Et stort problemområde er pekeskjermer og hvordan disse kan beskyttes bedre mot overføring av bakterier. Det nye partnerskapet gjør det mulig for oss å retroaktivt utruste eksisterende pekeskjermer og utstyre nye skjermer med løsningen, sier Laila Hede Jensen, Chief Commercial Officer i Zetadisplay, i en pressemelding.

Den nye teknikken fungerer slik:

- ANNONSE -

You might also like