Lasertrykk fortsetter sine oppkjøp i Sverige

Media Monitor har tidligere skrevet om danske Lasertrykks oppkjøp av trykkerier i Stockholmsregionen. Nå kjøper danskene sitt tredje trykkeri i Stockholm på relativt kort tid. Les mer i artikkelen under fra vår samarbeidspartner Branschkoll i Sverige.

EO Grafiska i Stockholm blir en del av Scandinavian Print Group som är ägarbolaget bakom danska Lasertryk.

Östertälje Tryckeri och E-print som man också äger ska nu flytta till EOs anläggning i Skarpnäck strax söder om Stockholm. Tillsammans omsatte de tre svenska tryckerierna 143 miljoner kronor enligt senast redovisade årsredovisningarna (2018/2019).

För drygt ett år sedan förvärvade man svenska E-print och i höstas blev Östertälje tryckeri en del av samma koncern. I SPG finns ett 10-tal tryckerier med Lasertryk i spetsen. Man har också en stor produktionsanläggning i Polen. SPG ingår i tyska Onlineprinters sedan 2017.

–  Förvärvet av EO Grafiska är en viktig pusselbit för SPG. Den visar tydligt att vår satsning på Sverige är långsiktig. Planen är att E-Print och Östertälje tryckeri flyttar sina verksamheter till EOs lokaler i Skarpnäck under 2020. Det innebär att vi får en stark produktionsenhet i Sverige med ett geografiskt läge 10 minuter från Stockholms city säger Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska i ett meddelande.

Behåller varumärken

Lasertryk fortsätter med samma strategi som tidigare och behåller de lokala varumärkena vilket också gäller för EO Grafiska.

–  Skillnaden blir att vi får större möjligheter till samordning och en bredare portfölj av tjänster och produkter. Vi får vi synergier med hela denna större setup där vi får ett större produktsortiment med tillgång de produktionsresurser och inköpsavtal som finns inom koncernen, säger Torbjörn Dannemann på EO.

–  Att erbjuda bra IT-lösningar kommer att fortsätta vara en nyckel till framgång och även där får vi tillgång till ytterligare resurser och nya lösningar som underlättar samarbetet med våra kunder. Allt detta sammanräknat gör att vi blir en starkare aktör med ett bredare erbjudande till våra kunder.

- ANNONSE -

You might also like