Første grafiske bedrift med ClimateCalc i Norge

Merkur Grafisk i Oslo er første grafiske bedrift i Norge som er sertifisert gjennom miljøordningen ClimateCalc. Media Monitor har tidligere skrevet om ClimateCalc, et verktøy som gjør at et trykkeri kan beregne sitt totale CO2-utslipp. Utfra det totale utslippet kan man enkelt også beregne utslipp per ordre, noe som gjør at trykkeriet eller kunden kan CO2-kompensere for hver enkelt trykksaksordre.

– Vi kompenserer allerede for hele bedriftens CO2-utslipp gjennom Miljøfyrtårn. Miljø er veldig viktig for Merkur, og vi fikk ytterligere vind i miljøseilene ved oppkjøpet av Grøset, som nok var den grafiske bedriften i Norge som var lengst framme i sitt miljøtenk. Nå tar vi dette enda et skritt videre gjennom vår ClimateCalc-sertifisering, forteller adm dir Kjetil Sjøeng i Merkur Grafisk til Media Monitor.

“Grafisk bransje må sette miljø på agendaen”

Sjøeng er opptatt av at grafisk bransje må sette miljø på agendaen og er overbevist om at miljø bare blir viktigere og viktigere for alle aktører i næringslivet i fremtiden.

– For oss er Miljøfyrtårn vårt overordnede styringsinstrument, så har vi i tillegg en rekke verktøy som er viktig hver for seg, blant annet Svanen og nå også ClimateCalc, sier Sjøeng.

Sjøeng fortsetter:

– Det er ikke i dag noe stort rush av kunder som vil kompensere for sine trykksaksinnkjøp, men vi merker at flere kunder er nysgjerrig på denne muligheten. Og vi tror definitivt at dette kommer mer og mer framover.

Les mer om ClimateCalc-sertifiseringen på Merkurs Facebooksider. 

Se også filmen Merkur Grafisk har laget om Climatecalc her.

Nysgjerrig på om ClimateCalc er noe for deg? Les vår artikkel fra tidligere i år som forklarer hvordan ClimateCalc fungerer.

- ANNONSE -

You might also like