Porsche: Smart belysning i trykksak

Porsche investerer ikke bare i design av sine legendariske biler. Også trykksakene ligger i framkant.


Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.

————————————————————————————————————————————————–

Porsche 918 Spyder är en av biltillverkarens mer utstickande modeller, förutom att den kostar 16 miljoner kronor så har den endast tillverkats i just 918 exemplar. Dessutom är det en hybrid med både en bensin- och två elmotorer som totalt levererar 887 hästkrafter.

De 918 lyckliga ägarna av bilen som lanserades 2015 får varje år ett kundmagasin från Porsche, och bakom omslaget av årets upplaga står den tyska förpacknings- och promotionaktören Karl Knauer. Omslaget till magasinet har prisats med en ”Award of Excellence” för sin finish av International Creative Media Award (ICMA).

Det sex millimeter tjocka omslaget ser vid första anblick inte ut att vara så speciellt, men snart ser du på omslaget en knapp med uppmaningen ”activate”. När du trycker på den här knappen lyser omslaget upp i grönt och skapar en så kalla evighetseffekt.

Möjligheten att skapa ett optiskt djupt på en helt plan yta kan definitivt användas till andra saker, exempelvis mässmontrar, skriver Karl Knauer i ett pressmeddelande.

– Vi utökar ständigt vår kunskap inom smart LED och belysning och är glada att vi kan ta oss in på nya marknader tack vara detta. Ljus används mer och mer som ett element för att skapa kreativa möjligheter och överraskningseffekter, säger Jürgen Knapps, Key Account Manager på Karl Knauer.

You might also like