Ikea dropper katalogen i Danmark – ”vi vurderer nå hvordan framtiden for IKEA-katalogen skal se ut”

I enkelte land forsøker man seg med flere utgaver av katalogen – i andre slutter man helt.

Ikea i Danmark fortsetter å satse digitalt. I høst stanset de byggingen av et nytt varehus og satset i stedet ytterligere på e-handel. Nylig gikk man ut med at Ikea-katalogen ikke lenger kommer til å bli utgitt i fysisk form.


Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.


Katalogen har getts ut i Danmark i 50 år men nu är det alltså slut med det och de danska konsumenterna kommer istället få vända sig till internet och den digitala PDF-versionen av katalogen. Men för den som verkligen vill ha en tryckt katalog kommer det dock fortfarande gå att få tag på, då Ikea fortsatt kommer printa några kataloger i begränsad upplaga som kommer finnas tillgänglig på danska varuhus ”så långt lagret räcker”.

Fortsätter med dubbla kataloger i Sverige

Förra året delades det ut 190 miljoner exemplar av Ikea-katalogen på 38 olika språk och i Sverige kom det två kataloger under året – något de kommer fortsätta med även nästa år.

– Tidigare har Ikea-katalogen alltid skickats ut i augusti och sen har man fått vänta ett år på nästa. Så vi tänkte att vad händer om man även får en katalog i början av året? Så nu testade vi det förra året och kommer även att göra det i år. Vi utforskar just nu hur framtiden för IKEA-katalogen ska se ut och i några länder testar vi den här varianten och gör även vissa andra förändringar i form av format och vilket papper vi använder. I andra länder, som Danmark, testar vi en helt annan väg, säger Felix Östman, presskontakt på Ikea-koncernen i Sverige, till Ehandel.

- ANNONSE -

You might also like