Lanserte robot for pakking på pall – solgte 12 direkte

MBO har tatt fram en robotløsning for pakking av bunter på pall. 12 system ble solgt direkte ved lanseringen før sommeren.

Les mer: Produktsjef Olaf Haug kommer til Grafkom Workflow Summit den 12 november i Stockholm og forteller om lærdommer og nyheter.

MBO, som produserer falsemaskiner, viste fram løsningen ”CoBo-Stack” for første gang i ma i Tyskland.

Roboten jobber selvstendig med å pakke bunter fra falsemaskinen over på pall. Maskinen er i stand til å jobbe i ulike retninger og kan dermed pakke på to paller parallelt.

Løsningen er for øvrig veldig lik den Lasertryk implementerte for noen å siden – med en robotarm fra Universal Robots og falsemaskin fra MBO.

Integrasjon med flere ulike MIS-system

Ulike MIS-system kan via MBO Datamanager integreres med falsen og sende og motta data til og fra maskinen om produksjonsforhold. Operatøren får hjelp med innstillinger og kan sørge for at korrekt material bearbeides. Antall ark, makulatur, innstillingstider og maskinhastighet er noen av dataene som sendes tilbake til MIS-systemet. Dette er data som kan benyttes til etterkalkyler og planlegging. Denne datamengden kan sendes til flere ulike MIS-system.

Keyline, som er utviklet av tyske Crispy Mountain og nylig ble oppkjøpt av Heidelberg, er ett av de system som kan jobbe med automatisering med kobling til MBOs maskiner. Crispy Mountains grundlegger kommer til Grafkoms Workflow Summit den 12 november i Stockholm.

OPPDATERT: Tidligere skrev vi at selve roboten kunne kommunisere med MBO Datamanager. Dette stemmer ikke, og derfor har vi oppdatert artikkelen.

Se maskinen jobba her:

- ANNONSE -

You might also like