iOnPrint til Norge – lanserer software for alle som kjøper inn trykksaker

Alle som i dag kjøper inn trykksaker fra tredjepart legger mye tid på å hente inn og håndtere priser og andre vilkår rundt produksjonene. Dette ønsker Ionprint forenkle med sine software som man nå lanserer internasjonalt utenfor hjemmemarkedet i Estland. Først ut er Sverige og Norge.

Print Next 7. mai i Stockholm kommer Ionprint og stiller ut i Discovery Zone.


Grafkom Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.


– Vi har ett koncept som fungerar i Estland men nu vill vi möta branschen i Sverige och Norge för att förstå vilka behov som finns och hur vi ska anpassa oss för denna marknaden, säger Kairit Parker på Ionprint som kommer till Print Next den 7 maj.

Ionprint har sitt ursprung i Ellington Printing i Estland som själva jobbar med att köpa in trycksaker till sina kunder. Man utvecklade en mjukvara för att förenkla vardagen och den har man nu gett ett eget varumärke –Ionprint – och som ska säljas både till andra brokers men också till tryckerier som jobbar med underleverantörer.

Ellington har själva 15 tryckerier anslutna till plattformen men det är upp till varje användare att lägga till sina egna leverantörer.

Genom att alla leverantörers utrustning läggs in i mjukvaran så klarar den av att ge direkt live-tillgång till priser, leveranstider, kvalitet och möjliga pappersalternativ för att du snabbt ska kunna ta ett beslut om vilken leverantör som passar bäst för jobbet. Och vilket priset blir.

– Det ligger inga prislistor bakom utan vi beräknar priset baserat på format, tillgängliga maskiner och material, säger Kairit Parker på Ionprint. Vi har papper från tre stora leverantörer inlagda i systemet.

Man har stöd för alla typer av tjänster från pre-press, tryck, olika förädlingar, efterbehandlingar och även distribution.

Tjänsten är moln-baserad och lösningen ska passa lika bra för stora som för små aktörer.

Ionprint har precis lanserat sin nya internationella webbplats på www.ionprint.eu.

- ANNONSE -

You might also like