Nå kan din bitmoji havne på en kopp – Snapchat fortsetter med produktmedia

Snapchat har hatt et tøft år og jakten på inntekter fortsetter. Nå satser giganten på produktmedia og konseptet er faktisk ganske smart.


Grafkom Media Monitor har et nært samarbeid med Branschkoll.se. Vi kommer derfor til å publisere noen internasjonale saker fremover som vi tror kan være interessante for våre norske lesere. Artiklene presenteres på svensk.


Snapchat, den där appen där man skickar bilder som försvinner och som ungarna använder, har haft det ganska kämpigt ända sedan Instagram ganska skamlöst kopierade deras koncept och skapade Instagram Stories. Bara senaste kvartalet så backade de med 325 miljoner dollar, uppger Techcrunch.

I början av året gjorde de en satsning på produktmedia, men då rörde de sig om ett fåtal motiv föreställandes några populära emojis. Nu låter de istället användaren använda sin egen avatar (bitmoji) som sedan kan placeras på bland annat muggar och t-shirts.

I praktiken betyder det här att du kan sätta en liten tecknad avatar av dig själv och/eller en kompis på en produkt, för att skapa personlig produktmedia som är relevant både för bäraren och för Snapchat.

Bland produkterna finns klistermärken, muggar, t-shirts, anteckningsblock, tjocktröjor, handdukar och skal till telefonen. Produkterna kostar från 20 kronor och uppåt. Konceptet har rullats ut till iOS i USA nu i dagarna, skriver Techcrunch.

Så ser for øvrig min avtar ut når den sitter på Media Monitors redaksjon.

- annonse -