Stordalen fortsetter veksten – kjøper Juritzen Forlag

Petter Stordalens Strawberry Publishing fortsetter veksten og kjøper Juritzen Forlag. Det melder både Dagens Næringsliv på nett og Bok365.no.

– Forhandlingene har pågått siden før jul, og vi er glade for at vi har kommet frem til en avtale som alle parter er fornøyd med. Når vi nå tar over stafettpinnen etter Arve Juritzen, ønsker vi å la oss inspirere av hans ureddhet, pågangsmot og ukonvensjonelle tilnærming til forlagsbransjen, og gleder oss til å gå inn i 2019 som en enda større og sterkere forlagsgruppe, skriver Stordalens Strawberry Publishing i en melding.

Juritzen Forlag omsatte for noen år siden opp mot 50 millioner kroner i året, men omsetningen har siden det falt ned til om lag 25 millioner kroner. Mye av verdien i Juritzen Forlag ligger i selskapets kontrakter med flere av landets mest populære forfattere, blant andre Jørgen Jæger, Jan-Erik Fjell, Jørgen Brekke, Knut Nærum og Ari Behn.