Lanserer digital B1-printer med Memjet-teknikk – mulighet for lakk og foliering inline

MGI lanserte nylig en ny ”plattform” for print i 70×100-formatet (B1). Memjet står for trykkteknologien og maskinen er allerede forberedt for å kunne legge til trykt elektronikk.

Det unike med Alphajet er at man i samme prosess kan både trykke og siden etterbehandle trykksakene/emballasjen i store volumer. MGI benytter sin teknologi for å legge på ulike lakkeffekter (spot- og opphøyd lakk) men også foliering. Med dette frir man særlig til emballasjeindustrien.

Med mulighet for tre ulike tørkemetoder (uv, led og ir) påstår man at man kan trykke på alle typer material i en hastighet på 1.800 ark per time. Man har også utviklet maskinen for å kunne klare å kjøre ulike emballasjematerialer som solid kartong og bølgepapp men også metall, plast, tre og glass.

Maskinen er allerede forberedt for å kunne trykke elektronikk som feks RFID/NFC, ifølge en pressemelding.

Lanseringen er den offisielle starten på samarbeidet med omtalte Memjet – som står for inkjetteknikken i maskinen der man benytter Memjets Duralink-teknologi.

Les mer om MGIs samarbeid med Memjet her.